Pagina principala
FORUM - Redobandirea cetateniei romane
Listele cu ORDINE
Ordine ANC 2012
Listele pentru depunerea juramantului la BUCURESTI - pentru cei cu domiciliul in RO
 
 
ORDINE - 2011

ORDINELE EMISE DE ANC - Autoritatea Nationala pentru Cetatenie


In coloana din stanga, puteti gasi ordinele emise de catre Autoritatea Nationala pentru Cetatenie aranjate pe ani dupa numarul de ordine a dosarului si dupa locul unde a fost depus dosarul. Mai jos vor fi publicate intrebari si raspunsuri la tema.

INTREBARE: CARE-I NUMEROTAREA PENTRU DOSARELE DEPUSE IN ANUL 2010 ?
(ATENTIE !!! - pentru cele depuse in anul 2011, numerotarea merge la rind pentru toate birourile si consulatele de depunere a dosarelor).
RASPUNS:
0 – 40.000 —> Bucuresti, R.M. si consulatele ro din alte tari
140.000 + —> Bucuresti & Republica Moldova si consulatele ro din alte tari
40.000 – 60.000 —> Iasi
60.000 – 80.000 —> Galati
80.000 – 100.000 —> Timisoara
100.000 – 120.000 —> Suceava
120.000 – 140.000 —> Cluj


INTREBARE: CE INSEAMNA "CU DOMICILIUL IN STRAINATATE" ?
RASPUNS: Asta inseamna ca la depunerea dosarului ati indicat in una din cele 3 declaratii(care se referea la domiciliu) NU Romania, dar Republica Moldova, Ucraina sau alta tara.


INTREBARE: CE SA FAC, DACA AM APARUT IN ORDIN ?
RASPUNS: Depinde ce ati indicat in una din cele 3 declaratii (cu mentinerea domiciliului in strainatate sau stabilirea domiciliului in RO) cind ati depus dosarul pentru redobandirea cetateniei romane.

• Cei care au depus cu domiciliul in STRAINATATE memorizati numarul ordinului in care ati aparut (sau mai bine tipariti prima pagina a ordinului si pagina in care ati aparut) si puteti merge cu buletinul de identitate si celelalte acte la consulat, sa va programati pentru depunerea juramantului. Nu-i neaparat sa asteptati cand primiti scrisoarea acasa. Ea poate sa ajunga peste cateva luni mai tarziu de la aparitia ordinului sau deloc.
• Cei care au depus dosarul pentru redobandirea cetateniei romane cu domiciliul in ROMANIA, pot depune juramantul numai la Bucuresti. Pentru depunerea juramantului la Bucuresti nu e nevoie de programare. ANC-ul (Autoritatea Nationala pentru Cetatenie) o sa va programeze. Voua va ramine numai sa urmariti cind o sa apareti in listele pentru depunerea "Juramantului la Bucuresti". Aici apare intrebarea cu deschiderea VIZEI pentru plecarea la juramant. Aveti asa variante: ori va deschideti viza pe baza invitatiei facuta de cineva din Romania, ori tipariti lista(prima pg. + pg. cu numele dmv) pentru Juramant-Bucuresti de pe site-ul ANC-ului sau ATENTIE !: asteptati cind va vine scrisoarea de la ANC cu invitatia pentru depunerea juramantului la Bucuresti si pe baza scrisorii va faceti viza la consulat. In asa caz n-o sa aveti nevoie de depunerea pe cont a cei 500 de euro. Scrisoarea ajunge acasa de obicei cu o saptamina - doua inainte de data fixata de ANC pentru depunerea juramantului.